Links

Onderstaande links verwijzen naar instanties waar ik graag de aandacht op wil vestigen. Omdat ze interessant zijn, boeiende materie naar voren brengen of omdat het wellicht een leuk idee zou zijn om er eens kennis mee te maken. Het zijn opleidingsinstituten waar ik zelf lesgeef of nascholingen voor verzorg, instanties met een gedachtegoed dat ik een warm hart toedraag of waar ik anderszins via werk of studie aan gekoppeld ben.

www.qing-bai.nl
Instituut voor beroepsopleidingen acupunctuur, kruidengeneeskunde en diverse vormen van massage in Amersfoort, Breda, Nijmegen en Amsterdam.

www.tcmbijscholing.nl
Bij- en nascholingsinstituut van Qing-Bai. Groot aanbod, waaronder auriculotherapie!

www.totalhealth.eu
Instituut voor opleidingen, workshops en modules in reflexologie, acupunctuur en kruiden. Op meerdere plaatsen in Nederland en België.

www.filosofie-oostwest.nl
Stichting Filosofie Oost-West (FOW) biedt een verdiepingsprogramma voor mensen die zich willen verdiepen in andere filosofische, spirituele en religieuze tradities en daarin een vertaalslag willen maken naar het dagelijks leven.

www.goudseacademie.eu
Ontstaan in de zeventiger jaren op initiatief van Ton van Gelder en Steven Hofman, belangrijke promotoren van de auriculotherapie in Nederland. Zij verzorgen opleidingen en nascholing.

www.sivas.nu
Opleidingen die in hun therapie gebruik maken van het Vasculair Autonoom Signaal, zoals ontwikkeld vanuit het gedachtegoed van Ton van Gelder. Dit wordt georganiseerd door SanoPharm en vindt plaats in Barneveld.

www.acupunctuur.nl
Website van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Grootste beroepsvereniging voor acupuncturisten en acupunctuurstudenten in Nederland.

www.classicalchinesemedicine.org
Internationale beweging die zich ten doel heeft gesteld de klassieke oorsprong van de Chinese geneeskunde in ere te herstellen.

www.mahakarunachan.nl
Website van de open sangha (boeddhistische gemeenschap) onder leiding van Ton Lathouwers, voor mensen die zich op individuele basis wijden aan de zenweg en de integratie in hun leven.